Belföld

Ellopták az ovisok ebédpénzét a Csicsergő óvodában

A ferencvárosi önkormányzatnál nagy a titkolózás az ügyben, még a képviselő-testületet sem tájékoztatták arról, hogy mi történt.

Rendszeresen loptak az ovisok szülei által befizetett menzapénzből a ferencvárosi Csicsergő óvodában – írja a 444. Az ügyben tavaly augusztusban tettek feljelentést, de sem a szülőket, sem a sajtót, de még a fenntartó önkormányzat képviselőit sem tájékoztatták a bűncselekményről, mert a kerületi polgármester teljes hírzárlatot rendelt el. A kár egyébként tízmillió forint körüli.

Az esetre úgy derült fény, hogy Baranyi Krisztina, az Együtt képviselője rákérdezett Bácskai Jánosnál a lopásra. A polgármester megerősítette, hogy eltűnt a pénz, de nem mondott többet, ahogy a mostani óvodavezető és az óvodákért felelős alpolgármester is hárította a kérdéseket. Baranyi tudomása szerint a belső vizsgálat már lezajlott és abból az derült ki, hogy szinte mindenki hibázott, akinek köze van az étkezési díjakhoz és a gyermekétkeztetési támogatáshoz.

Az önkormányzat a szülők által befizetett étkezési pénzhez rászorultsági alapon támogatást fizet, gyermekenként elbírálva. A pénzt az óvodai irodavezető szedi be és havonta igényli mellé a támogatást. Ebben az esetben az történhetett, hogy az óvoda egyik munkatársa minden hónapban elemelte a szülők által befizetett pénz egy részét, meghamisította az elszámolást, a hiányzó összeget pedig az önkormányzat kérdés nélkül kipótolta.

A kérdés az, hogy az óvoda gazdasági vezetője, könyvelője, igazgatója, és az önkormányzat illetékes dolgozói hogy nem vették észre évekig a sokmilliós hiányt. Bácskaiék az önkormányzatnál két fegyelmit osztottak ki, az óvodai irodavezető betegszabadságra ment, majd felszívódott, az igazgatói székben pedig úgy történt változás, hogy az előző vezető mandátuma lejárt és nem pályázott újra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik