Belföld

Veszélyes ködre figyelmeztetnek a meteorológusok

Kilenc megyében van citromsárga, elsőfokú figyelmeztetés.

Elsősorban a Dunától keletre várhatóan nagy területen tartósan megmarad a sűrű köd. Késő estétől a Dunántúl déli és nyugati részén is egyre több helyen képződik köd – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzéséből, ahol megyékre lebontva meg lehet tekinteni az érintett területeket.

Hazánkat észak felől egy gyenge hidegfront érinti. A magasban emiatt egyre hidegebb levegő áramlik fölénk, de jelentős időjárás-változásra a talaj közelében továbbra sem számíthatunk.

Általában felhős, főleg az ország keleti felében borult égre számíthatunk, napsütés nagyobb eséllyel a Dunántúlon lehet, de másutt is felszakadozhat a felhőzet. Elsősorban délen és keleten maradhat meg tartósan a köd. Számottevő csapadék nem lesz. Gyenge légmozgás várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan ködös, borult tájakon 2, 4, másutt 5, 7 fok között alakul. késő estére +1 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, több helyen párásságra, elsősorban a Dunántúlon foltokban tartósabb ködre is számítani lehet. Csapadék nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk, legfeljebb néhol lehet szitálás. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik