Belföld

“Orbán Viktor volt a patás ördög, pedig…

...ő ma az egyetlen, aki megvédi az országát, és betartja az európai uniós követelményeket."

Ezt mondta Kubatov Gábor az MTI-nek, miután vasárnap a Fidesz alelnökévé választották. A pártigazgató, aki az ügyvezető alelnöki poszt várományosa is, rövid és hosszú távon is fontos feladatnak tartja a fiatalok aktivizálását, megszólítását. Új stratégia kell, hogy a felnövekvő nemzedéknek elérhetővé, érdekessé tegyék a közéletet, az értékelvű politizálást. Erősíteni kell a közösséghez a nemzethez tartozás érzését. Szerinte ezért is lett elnökségi tag Gulyás Gergely, mert ő tudja képviselni és tolmácsolni a fiatalabb korosztály elvárásait, elképzeléseit.

Orbán volt a patás ördög

Az illegális bevándorlásról Kubatov Gábor úgy fogalmazott:

Orbán Viktor volt a patás ördög, pedig ő ma az egyetlen, aki megvédi az országát, és betartja az európai uniós követelményeket.

Szerinte a miniszterelnök Európa egyik legismertebb és az emberek által támogatott politikusa lett. A Fidesz kötelező betelepítési kvóta elleni petícióját már több mint 1,5 millióan írták alá, hogy ezzel is kifejezzék tiltakozásukat. Mint mondta, ez egyértelmű üzenet és kiállás a kormányfő által képviselt álláspont mellett, amit, úgy tűnik, lassan Brüsszel is kezd tudomásul venni és elfogadni. Jelezte azt is, senkit nem kényszerítenek, hogy az aláírásgyűjtésnél megadja az adatait. Úgy fogalmazott,

régen sem volt Kubatov-lista, és most sem fog készülni.

Az adatvédelmi hivatal folyamatosan ellenőrzi, minden rendben van-e, eddig egyszer sem talált hibát, törvénytelenséget, “ezt határozatok garmadájában, jelentések tucatjaiban fejtették ki”.

A becsület és a hűség számít

Szerinte a “Kubatov-lista” mint “toposz” tipikusan “az ellenzéki pártok démonizáló, gyűlöletkeltő és hazug retorikájában szerepel”.

A jobbikos Novák Előd és társai pereket vesztettek és fizettek súlyos kártérítéseket nekem. Érdekes, mégis folytatják.

Új posztjáról Kubatov Gábor úgy vélte, csak papíron lett második ember a Fideszben, mert nála sokkal bölcsebb, tapasztaltabb társai vannak, akik a rendszerváltás óta eltelt 25 évet végigküzdötték jóban és rosszban.

Mi egy közösség vagyunk, ahol a hierarchia másodlagos. Nálunk a becsület, a hűség és a munka a legfontosabb, és bármelyik párttagunknak ugyanolyan lehetősége van beleszólni a pártunk életébe, mint akár nekem.

A Fideszben feladatra választanak embereket, és nem címeket vagy pozíciókat osztogatnak. Szerinte a siker záloga az értékalapú politizálás, a közösség erejébe vetett hit és az együtt gondolkodás az emberekkel.

Látjuk, hogy európai politikusok a bukástól való félelmükben és a politikai korrektség hazug béklyójában milyen, a valóságtól elrugaszkodott, eszement ötleteket akarnak az emberekre kényszeríteni.

A Fidesz más utat jár

Ezt mondta a pártigazgató, aki az elmúlt évek intézkedései közül kiemelte a hivatásos politikusok számának csökkentését és azoknak a vállalatoknak a bevonását a közteherviselésbe, amelyek “trükkökkel és a legalitás határán táncolva kerülték ki a hozzájárulást a közöshöz”. Fontosnak nevezte a kettős állampolgárság intézményét, a gazdasági eredményeket, a munkahelyek teremtését, a devizahitelesek megmentését, a rezsicsökkentést, a nyugdíjak megvédését, az államadósság csökkentését. A kormány akkor lehet erős, ha erős párt áll mögötte, “egymást erősítve lehet jól és sikeresen működni”. Kubatov a Fidesz mellett másik személyes ügyének a Fradit tekinti, meg akarja mutatni,

hogy lehet egy klubot tisztességesen és sikeresen irányítani, és az elmúlt 25 évben bekövetkezett károkat kijavítani.

Mint mondta, a maga szerény eszközeivel mindent megtesz azért, hogy a magyar foci újra európai színvonalú legyen, örömet okozzon tízezreknek a lelátókon, és sikerélményt adjon több millió magyarnak.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.