Belföld

Milliókat költött az állam autóbérlésre

Orbán Viktor bécsi látogatásakor 352 ezer forintot fizettek ki a kölcsönjárművekért.

Bár az államnak tekintélyes saját autóflottája van, mégis milliókat költenek autóbérlésre. Idén több tucat alkalommal rendeltek gépjárműveket a Külügyminisztériumnak. Bérautókra összesen 37 milliót fizettek, ebből 16 milliót a Miniszterelnökség megrendelései tettek ki – írja a Blikk.

Az egyiptomi elnök, Abdel Fattáh esz-Szíszi júniusi egynapos látogatásán például több mint 2,3 millió forintba került az autóbérlés. Ennél jóval olcsóbban, 84 ezer forintért oldották meg a brit külügyminiszter, Philip Hammond bérautóját. Aleksandar Vucić szerb elnök kétszer is volt Budapesten, első alkalommal 652 ezer, második alkalommal 402 ezer forintot fizettek a szállításáért.

De Orbán Viktornak is béreltek autót: amikor szeptemberben Bécsbe látogatott, 352 ezer forintba került a járműbérlés egy napra. Az nem derült ki, hogy milyen autókat kölcsönöztek ezért a pénzért.

A legtöbb esetben két céggel, a Luxury Limousine Kft-vel és a First Class Limousine Kft-vel szerződtek, Orbánnak az utóbbitól béreltek autót. A cégnél a legdrágább jármű óradíja – honlapjuk szerint – 20 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik