A következő élő közvetítés része Orbán miniszterelnök lesz, mert engedi a felesége

Megtaláltuk az embert a Fidesz-kongresszuson, aki túlélt egy kommunista merényletet

Szünet van a Fidesz most zajló kongresszusán, hatvan percen át urnához járulnak a küldöttek. (Ki csak ezt a hírt olvassa, kattintson majd át élőzésünkre.)

Sajátos ruházatú emberrel találkozunk: ez itt Zoltai László, a borsodi Fulókércs egykori polgármestere, rengeteg kitüntetéssel; az ungvári egyetem díszdoktori kitűzőjétől a Magyar Érdemkeresztig számos csodálatos medalion ékesíti mellkasát.

Sosem találják ki, hogyan lett fideszes. 1999. augusztus elsején, egy televíziós interjú után (melyen a cigánybűnözésről beszélt, összevetve a problematikát azzal, hogy amíg az ország első embere, Gyurcsány Ferenc be is vallja, hogy lop, csal hazudik, mit várhatunk a romáktól) elütötte egy autó. Zoltai úr kommunista összeesküvést sejt a baleset mögött.

Szerencsére felépült, „két és fél hónap alatt raktak össze a Honvéd kórházban”, és amikor négy családtagja, „mindegyik esperes” meglátogatta őt betegágyán, s mind arról beszélt neki, hogy „ez a második születésnapod, itt az ideje belépni a Fideszbe”, hát belépett.

Szóval: újjászületés egyenlő belépés.

Nem teljesen értjük az összefüggést, viszont felhőtlenül örülünk, hogy jó egészségnek örvend. Isten éltesse Zoltai urat, reméljük, nem lesz gond kifelé sem a fémdetektoros kapun.

Fidesz

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik