Belföld

Ellenzék: Orbán elvesztette kapcsolatát a valósággal

Orbán Viktor és követői teljesen elszakadtak a magyar valóságtól. A fideszesek maguk teremtette démonokkal hadakoznak és nem létező sikerekről hadoválnak, miközben Magyarország az utolsó helyen áll az életszínvonal terén az Unióhoz velünk együtt csatlakozó 10 ország közül – kommentálta a Fidesz kongresszusán elhangzottakat a Párbeszéd Magyarországért.

Orbán kivételes tehetségű, jövőbelátó politikusnak próbálja láttatni magát, aki utat mutat Európának – de a valóságban csak a szélsőségesek ünneplik; a felelős vezetők megvetik aljas és rövidlátó politikáját.

Korrupció, korrupció, korrupció

A Jobbik röviden fogalmazott: A szép lassan kiöregedő fideszes politikusoknak ez talán az utolsó lehetőségük volt, hogy jelentős politikai befolyást szerezzenek korrupciógyanúval átszőtt pártjukban. Arra azonban továbbra sem kaptunk választ, hogy az új pártvezetésnek tagjai rajta vannak-e azon a feketelistán, melyen kontinenseken átívelő korrupciós botrány miatt tiltottak ki fideszeseket az Egyesült Államokból.

A korrupció és a valóságtól való elszakadás adta Demokratikus Koalíció reagálásának is a gerincét. “Orbán Viktor ma bebizonyította, hogy végérvényesen elszakadt a magyar valóságtól. Mai hosszú és terjengős beszéde egy fantasztikusan sikeres Magyarországról és a minket irigylő európaiakról szólt” – írják.

Ezzel szemben a tények: Magyarország Európában ma csupán korrupcióban az első. Az emberek életszínvonalának tekintetében a 25. helyen állunk.

Az MSZP is hasonló szellemben fogalmazott: Orbán Viktor és a Fidesz elveszítette a kapcsolatát a jelennel és semmilyen értékelhető gondolata nincs a jövőről. A pártelnök beszédéből egyértelműen kiderült, hogy ma már képtelen bármi újat mondani, illetve tenni: eddig sem kormányozta az országot és a következő években is ezt folytatja.

Hogy mit mondott Orbán Viktor, röviden itt olvashatja, a vasárnapi kongresszusról szóló beszámolónkat pedig itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik