Belföld

A fél országra kiadták a veszélyjelzést a köd miatt

Péntekre Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt.

Továbbra is anticiklon alakítja térségünk időjárását. Nyugat felől a magasban szárazabb, egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. A ködös tájakon délelőtt szinte mindenütt kitisztul az idő, a megmaradó alacsonyszintű felhőzet miatt viszont az ország nagy részén jobbára erősen felhős lesz az ég, és csak átmeneti felszakadozások lehetnek. A Dunántúl nyugati és északi felén napközben viszont tovább szakadozik, csökken a felhőzet és több órára ki is süt a nap. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb néhol lehet szitálás. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csak az Alpokalján és a Kisalföldön, illetve az északkeleti megyékben élénkül meg néhol a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet kora délután 2 és 8 fok között alakul, késő estére 0 és 4 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton éjjel elsősorban a kevésbé felhős dél-dunántúli és a dél-alföldi régióban képződik köd, ami napközben lassan oszlik fel. Emellett napközben átmenetileg megnövekszik, estétől pedig csökken a felhőzet. A vastagabb felhőzettel borított északkeleti megyékben egy-egy zápor kialakulhat. A délnyugati, majd a nyugatira forduló szél több helyen megélénkül, a Balatontól délre azonban gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, délelőtt több, délutántól egyre kevesebb felhővel. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél időnként megélénkül, majd este a Dunántúlon a szél északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik