Belföld

A fideszes többség jelentette fel a volt fideszes polgármestert

Egy családi vállalkozói kör százmilliónál is nagyobb hitelt vett fel, közbeszerzési eljárás nélkül. Az illetékes társulás elnöke akkor Vantara Gyula, fideszes polgármester volt. Feljelentették.

A Népszabadság arról ír, hogy a békéscsabai képviselő-testület november ­25-i döntése alapján zugírászat, csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés, számviteli fegyelem megsértése és más bűncselekmények gyanúja ­miatt feljelentést tett a békéscsabai rendőrkapitányságon Bacsa Vendel, Békéscsaba jegyzője.

Az önkormányzat hónapok óta vizsgálta a Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérség Társulás által 2011. november 3. óta megkötött szerződéseket, szakértői véleményeket is elrendeltek, ezek alapján döntöttek a feljelentés mellett.

A lap szerint a Kistérségi Szociális Intézmény összesen 167 millió forint értékben adott megbízásokat a Harangi ügyvédfamília tagjainak, illetve a Haranginé Ádám Zsuzsanna ügyvezetésével működő Joghatás Kft.-nek, közbeszerzés nélkül.

Ráadásul olyan munkákat is leszámláztak, amelyekre nem is volt szerződésük. A gyakorlat zavartalanul folyt, amíg Vantara Gyula vezette a várost a Fidesz színeiben.

A bűnvádi feljelentés csak úgy jöhetett létre, ha a békéscsabai képviselő-testület Fidesz-többsége megszavazz azt, a 17 tagból ugyanis 10 fideszes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik