Belföld

Jön a hidegfront

Köd (Array)
Köd (Array)

A Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon alakítja, a megülepedett nedves levegő miatt az ország nagy részén túlnyomóan borult, párás az idő, helyenként szitálás is előfordul. Szerda estétől egy hazánkat elérő hidegfrontnak köszönhetően a nyugati országrészben már több helyen elered az eső – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat oldaláról.

Szerdán túlnyomóan borult marad az ég, párás, néhol ködös idő várható, csak kisebb körzetekben vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet. Szitálás bárhol előfordulhat, késő délutántól az Északi-középhegységben jelentéktelen hószállingózás, estétől a Dunántúl nyugati és északi területein eső is lehet. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csak estefelé a Kisalföldön erősödik meg az északnyugati szél. A hőmérséklet alig változik, délután 2, 6, késő este 1 és 5 fok között valószínű.

Csütörtökön nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, a legkevesebb napsütés délkeleten, illetve a középső országrészben lesz. Reggel északnyugat kivételével többfelé lehet eső, havas eső, napközben főleg keleten, de egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Pénteken borult, párás, illetve kevésbé felhős területek váltakoznak. Az éjszaka képződő köd lassan feloszlik. Számottevő csapadék nem valószínű, néhol szitálás előfordulhat. A délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északkeleten inkább borult lesz, a legtöbb felszakadozás nyugaton és délen valószínű. Helyenként – legnagyobb eséllyel északkeleten, a nap első felében – lehet eső, havas eső, a hegyekben havazás. A délnyugati, majd a nyugatira forduló szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik