Belföld

Nyakunkon marad a szürke, párás, ködös idő

Továbbra is anticikon alakítja az időjárásunkat, ennek következtében jelentős változás nem várható, marad a borult, ködös, párás, szürke idő helyenként szitálással.

Kedden borult, párás, kezdetben többfelé ködös idő várható, legfeljebb az Észak-Alföldön vékonyodhat el a néhol felhőzet. Szitálás bárhol lehet. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt lesz – derül ki z Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 fok körül alakul, késő este 1, 6 fok várható.

Szerdán túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, néhol szitálással, illetve estétől főként nyugaton kisebb esővel. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csak estétől a Kisalföldön erősödik meg az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Kezdetben néhol kisebb eső lehet. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Pénteken az ország nagyobb részén borult, párás idő lesz, nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon és keleten szakadozhat fel helyenként a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, néhol szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkül a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Szombaton eleinte erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Szórványosan alakul ki eső, záporeső, északkeleten havas eső, havazás is lehet. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Vasárnap többször erősen megnövekszik a felhőzet, emellett több-kevesebb napsütés is valószínű. Helyenként zápor, hózápor előfordulhat. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik