Belföld

Stroke-ot kapott a piacon, kifosztották

Másfél óráig magatehetetlenül ült egy férfi a Lehet téri piacon. Senki nem segített neki, mert azt hitték részeg. Stroke-ja volt, még ki is rabolták. A Blikk azt írja, a nő, aki először odalépett segíteni, rögtön látta, hogy baj van.

„Édesapámmal mentünk a Lehelre. Ahogy felértünk a galériára, megpillantottam egy ötven-hatvan év közti férfit, olyan furcsán ült egy padon, hogy felfigyeltem rá. Amikor közelebb léptem, láttam, hogy lefittyedt a szája, és szinte elfolyt az arcának az egyik fele. Odamentem az egyik söröző pultosához, és kérdeztem tőle, mi lehet az úrral. Ő azt mondta, biztos részeg” – mesélte.

„Visszamentem hozzá, megszólítottam, de semmi. Alkoholszaga nem volt. Azonnal tudtam, hogy nagy baj van. Értesítettem a rendőrséget és mentőket is” – tette hozzá.

Egy üzlet eladója azt mesélte, két nő a férfi bakkártyájának a PIN kódját próbálta megtudni. A rendőrök a férfi bankkártyáját megtalálták, a lakáskulcsát azonban nem.

A két nőről úgy tudni, rendszeresen megfordulnak a csarnokban, időseket fosztanak ki.

„A járőrök biztonsági intézkedés keretében intézkedtek a személy egészségügyi ellátására. A rendőrség vizsgálja, hogy az esettel összefüggésben egyéb jogsértés megvalósult-e” – mondta a bulvárlapnak Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik