Belföld

Olyan hetünk lesz, hogy felkelni sem lesz kedvünk

Hétfőn erősen felhős, párás, elsősorban a keleti tájakon egész nap tartósan ködös idő várható, írja a Köpönyeg. Ködszitálás bárhol lehet. A Nyugat-Dunántúlon lesz a legnagyobb esély arra, hogy kora délután előbukkanjon a nap. A légmozgás gyenge marad. Reggel 3, délután 7 fok körül alakul a hőmérséklet. Továbbra is rossz látási viszonyokra számíthatnak az autósok.

Kedden túlnyomóan borult, ködös, ködfelhős idő lesz. Minimális az esély arra, hogy elvétve előbukkanjon a nap. A szél keletire fordul, de gyenge marad. Reggel +1, délután +5 fok körüli értékeket mérhetünk. Szürke, hideg idő lesz.

Szerdán marad a túlnyomóan felhős, párás, helyenként tartósan felhős idő; ráadásul a ködfelhőzet fölé esőfelhők is érkeznek és néhol gyenge eső is kialakulhat. Hat fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön folytatódik a borongós, párás időjárás. A dunántúli tájakon felszakadozhat a felhőzet és rövid időre a nap is előbújhat. Pénteken, szombaton a megélénkülő nyugati szél hatására máshol is fel-felszakadozhat a ködfelhőzet és legalább kis időre kisüthet a nap. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás: 6-7 fok körül alakul a maximum.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik