Belföld

Ferenc pápa számon tartja magyarországi útját

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 12. 07. 16:17

Az egyházfő hétfőn vette át Habsburg-Lotharingiai Eduard új magyar szentszéki nagykövet megbízólevelét. Hosszasan beszélgettek.

Ferenc pápa és Magyarország új szentszéki nagykövete tizennyolc percig négyszemközt, olaszul beszélt egymással. Ez a vatikáni protokollban nagykövetek esetében kiemelten hosszú időnek számít – – közölte Érszegi Márk Aurél, a magyar szentszéki nagykövetség első beosztottja

Habsburg-Lotharingiai Eduard említést tett Ferenc pápának a magyar alaptörvényben foglalt keresztény értékekről, beszámolt a magyar kormány családpolitikai intézkedéseiről, valamint a roma integráció terén tett erőfeszítésekről. Elmondta az egyházfőnek, hogy a magyar kormánynak több, hitét aktívan gyakorló keresztény tagja van – tudatta Érszegi Márk Aurél.

A diplomata elmondta azt is, hogy a szentszéki nagykövettel találkozva a katolikus egyházfő maga hozta szóba magyarországi meghívását, és úgy fogalmazott, hogy “számon tartja” azt. Habsburg-Lotharingiai Eduardot Pietro Parolin bíboros szentszéki államtitkár is fogadta, akivel aktuális nemzetközi politikai kérdésekről, többek között a migrációról folytatott megbeszélést, különös tekintettel a magyar kormány ezzel kapcsolatos intézkedéseire.

 

Ezt követően a magyar szentszéki nagykövet a Szuverén Máltai Lovagrend nagymesterének is átadta megbízólevelét a rend római székhelyén. Habsburg-Lotharingiai Eduard Münchenben született. Médiaszakember, korábban a Sankt Pölten-i püspökség kommunikációs vezetője volt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.