Belföld

Bevásárol autókból a Nébih

Több mint 800 autó bérletére és flottaüzemeltetésére írt ki közbeszerzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Hamarosan eredményt hirdetnek.

Hatéves autóparkjának lecserélését tervezi a Nébih és a megyei kormányhivatalok élelmiszerlánc-felügyeleti, mezőgazdasági és erdészeti részlegei, írja a napi.hu.

A közbeszerzési ajánlati felhívás októberben jelent meg, december 7-i ajánlattételi határidővel, ezt december 2-án módosították, így a cégeknek december 23-ig lesz lehetőségük ajánlatot tenni.

A Nébih és a kormányhivatalok jelenleg 145 darab Suzuki Swiftet, 398 Suzuki SX4-et, 153 Suzuki Jimny terepjárót, 134 Ford Ranger pickupot és 8 Ford Tranzit kisbuszt használnak. A vezetők főleg Skodákat, amelyek 5-13 évesek. A flottából 70 darabot használ a Nébih, a többit a kormányhivatalok.

Az autókat az Arval Magyarország Járműparkkezelő Kft. kezeli, a céget a Fordokkal kereskedő Solymár-Szalay Kft.-vel együtt 2009-ben választotta ki a Nébih elődje, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.

A nyertesekkel korábban nettó 4,99 milliárd forintért, 6 évre szóló szerződést kötöttek, amelyben vállalniuk kellett a hivatal 1144 használt autójának felvásárlását is, így azt beszámították az ajánlott bérleti-üzemeltetési díjba.

A tendert a Miniszterelnökséggel egyeztetve írta ki a Nébih.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik