Belföld

Ötvenhét sérülést szenvedett a Bosnyák téri megállóban szíven szúrt férfi

Akkor sem lehetett volna megmenteni az életét, ha azonnal orvosi segítséget kap.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek vádat a férfi ellen, aki idén márciusban több késszúrással megölt egy embert a Bosnyák téren. Tettéért akár életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik.

A vádirat szerint a támadó előző este Zuglóban italozott barátaival, a mulatozás egy Fogarasi úti sörözőben is folytatódott. A hajnali órákban a kocsma tulajdonosa vitte haza, annyira részeg volt. A Bosnyák téren szállt ki, egy buszmegállónál. Ott kezdett el beszélgetni, majd vitatkozni későbbi áldozatával. Utóbbi férfi – aki még mindig ült – veszekedés közben elővett egy pillangókést, ekkor kezdődött a dulakodás.

A támadó nekilökte ellenfelét a buszmegálló üvegfalának, majd elvette tőle a kést és többször szíven szúrta. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint az áldozat összesen 57 külső és belső sérülést szenvedett el. A Fővárosi Főügyészség csütörtökön közölte: ezek a szúrások – főleg a bordák között a mellüregbe hatoló, a szív koszorúerét sértő és a tüdőlebenyt is érő  –  “az élettel összeegyeztethetetlenek voltak”, vagyis a férfit nem lehetett volna megmenteni a haláltól. A korábbi hírek egyébként még húsz késszúrásról szóltak.

“A vádlott súlyos fokú ittassága a súlyosító körülmények számát gyarapítja” – fűzik hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik