Belföld

A BRFK vizsgálja a calais-i kamionos ügyét

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 12. 03. 12:59

Válaszoltak a Fidesz belvárosi feljelentőemberének.

Tényi István közúti veszélyeztetés miatt tett bejelentést ismeretlen tettes ellen. Az Országos Rendőr-főkapitányságnak küldött levelében idézte a magyar kamionos Calais-nál készített videóját, amin az látszik, hogy ráhúzza a kormányt az úton gyalogló menekültekre.

Bejelentésére Halmosi Zsolt vezérőrnagy válaszolt. Az országos rendőrfőkapitány helyettese a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölte ki annak kivizsgálására, hogy indulhat-e egyáltalán nyomozás.

A bejelentő korában emlékeztetett rá, hogy bűncselekményt követ el,

aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét, testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki.

Tényi István idézte a Kúria korábbi jogegységi határozatát, amelyből – szerinte – az következik: ha egy támadás az emberéletet vagy a testi épséget veszélyezteti, akkor arányos lehet egy erőszakos válasz is, ezért kérte annak vizsgálatát is, hogy az adott helyen és időben arányos volt-e a sofőr reakciója.

A videót közzétevő sofőr szerint egyébként nem ő veszélyeztetett, “maximum minket veszélyeztet ott az a csőcselék” és neki nem az “igazi menekültekkel” van baja, hanem azokkal, akik az autópályán randalíroznak.

 

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.