Belföld

Szlalompálya lett a Duna-parti bringaútból

kerekparut(210x140)(17).jpg (kerékpárút, )
kerekparut(210x140)(17).jpg (kerékpárút, )
Fákat, trafókat akar kerülgetni? Nem zavarja, ha néha eltűnik a felfestés? Akkor a Bem rakparti új kerékpárút az ön terepe!

Valakinek biztos, hogy le kell nyelni a keserű pirulát, ez alapvetés lehetett a fonódó villamos építésekor a Bem rakparton. Ugyanis egy pár villamosvágány vagy az úttól, vagy a parkolókból, vagy a kerékpárútból, vagy a járdából, vagy a zöldfelületből vesz el. Végül nagyjából sikerült mindenkinek megfelelő megoldást találni, azaz hogy majdnem mindenkinek – írja a Hvg.hu.

A Magyar Kerékpárosklub ugyanis rálelt egy-két fura bringaútszakaszra. A kerékpárút itt az EuroVelo 6-os út részét képezi, a Duna-parton fut, ahol sok a turista és az összeszűkült rakpart miatt a tereptárgy. Ezt sok helyen érdekesen oldották meg, a kerékpárút két sávja fákat és trafókat kerülget, van ahova pedig a felfestést nem sikerült felvinni (ami amúgy kifejezetten jó ötlet, bár reméljük, esőben nem csúszik iszonyatosan).

Forrás: Instagram/skrisztina77
Forrás: Instagram/skrisztina77

Régóta tény, hogy aki bringával van és igazán siet, az amúgy is inkább a Fő utcán vagy a Bem rakpart közútján teker, így felmerül a kérdés, van-e mindez akkora probléma, hogy például egy fát ki kéne irtani miatta?


Mi a véleménye a történtekről?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik