Belföld

Itt a riasztás a viharos 80-90 km/h körüli szél miatt

Szél (Array)
Szél (Array)
Csak kedd késő délutántól veszít erejéből a szél.

Enyhe, de szeles időre számíthatunk. A többnyire erősen felhős égből szórványosan várható kisebb eső, ám késő délután néhol intenzív zápor is kialakulhat. A szél egyre erősebb lehet; a viharos széllökések miatt elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország északi, északkeleti részére.

Helyenként 70, főként a hegyvidéki területeken 80 km/h körüli széllökések is várhatók. Az esti, éjszakai órákban átmenetileg mérséklődik a légmozgás. A nyugati, északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések kedd hajnaltól előbb elsősorban az Északi-középhegység térségében, majd napközben már az Alföld nagy részén, a középső országrészben és a Dunántúl északi részén is várhatóan több helyen elérik a 70, helyenként a 80-90 km/h-t.

Kedd késő délutántól veszít erejéből a szél, de egyelőre – öt megye kivételével – az egész országra érvényes az elsőfokú figyelmeztetés. Nagyon gyors változások jellemzik a légkört, a hideg- és melegfronti hatás felváltva követi egymást, a szokásosnál enyhébb időben a többfelé viharossá fokozódó szél negatívan hat a hőérzetre. Ebben komplex időjárási helyzetben gyakrabban léphet fel migrén, szív- és érrendszeri panasz, vérnyomás-ingadozás. A csökkenő koncentrálóképesség a közlekedőktől fokozott odafigyelést kíván.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik