Belföld

Szinte teljes a kínálat: Hó, havas eső, eső is jön

Ez már tényleg a közelítő tél, vasárnap azért kisüthet a nap.

Időjárásunkat a hazáktól délre, délnyugatra elhelyezkedő ciklon alakítja. Áramlási rendszerében nedvesebb levegő érkezik fölénk, emiatt főleg a Dunától keletre számíthatunk többfelé csapadékra; hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat.

Pénteken folytatódik a jobbára borult idő, ám délelőtt a Dunántúlon, délután az Észak-Alföldön süthet ki, helyenként hosszabb időre a nap. Eleinte keleten, majd a középső országrészben, estefelé pedig már inkább nyugaton fordulhat elő gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék. Az élénk északi szelet a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 6 fok között várható. Késő este -1, +3 fokra számíthatunk.

Szombaton a Nyugat-Dunántúlon szakadozott lesz a felhőzet, több-kevesebb napsütéssel. A Dunától keletre erősen felhős idő várható, több helyen esővel. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúli-középhegység területén és a főváros térségében meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között alakul.

Vasárnap keleten is felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, de délután nyugat felől egyre több felhő érkezik. Napközben csapadék nem valószínű, de hajnalban északkeleten vegyes halmazállapotú gyenge csapadék, estefelé pedig északnyugaton kisebb eső lehet. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 9 fok között alakul.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, elszórtan kisebb eső, zápor lehet. A nyugati szél az ország északkeleti harmadán megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 11 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik