Belföld

Kiadták a figyelmeztetést: ónos eső jön, havazás és havas eső

Három megyében elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést rendeltek el csütörtökre a gyenge ónos eső miatt. A szöveges figyelmeztetésből kiderül, hogy az ország déli és keleti tájain időszakos havazás fordulhat elő a kora délelőtti órákig, 0 fok körüli hőmérsékletek mellett. A délelőtti óráktól az időszakos, általában gyenge havazás, havas eső, eső zónája a keleti országrészre helyeződik át, amely azonban a 0 fok feletti hőmérsékletek miatt síkvidéken nem képez hóréteget.

Nagyrészt erősen felhős, vagy borult lesz az ég, a középső országrészben, illetve északon lesz vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, ott lehetnek kevésbé felhős területek is. A megélénkülő, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten többfelé erős lökések kísérik. A legmagasabb hőmérséklet 1, 6 fok között valószínű. Késő estére -3 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, a legtöbb napsütésre ÉK-en lehet számítani. Számottevő csapadék nem lesz, de reggel keleten, estétől pedig a déli határszélen lehet kisebb eső, esetleg havas eső. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között alakul.

Szombaton nyugaton változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés és száraz idő várható, keleten ugyanakkor erősen felhős idő ígérkezik, több helyen kisebb esővel. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúli-középhegység területén és a főváros térségében meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 7 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik