Belföld

A DK feljelenti a TEK-et

A Demokratikus Koalíció közveszéllyel való fenyegetés miatt feljelentést tesz, miután a párt szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) teljesen tudatosan félrevezette a közvéleményt és a parlament nemzetbiztonsági bizottságát is, közölte az MTI-vel csütörtökön a párt alelnöke

Vadai Ágnes szerint a TEK pár világháborús relikviákat gyűjtő határon inneni és túli magyar fiatal “begyűjtése” után sugallta azt a médiában, hogy iszlamista terroristákat fogott el. A politikus szerint “Orbán magánhadserege megbukott”, a TEK-et vezető Hajdu János nevetségessé tette a Magyar Rendőrséget, és a TEK-ben szolgáló rendőröket is.

A független képviselő szerint a Terrorelhárítási Központnál már nemcsak a képességek hiányoznak, hanem a terror elleni harc szándéka is, ugyanis a szervezet már csak politikai érdekeket szolgál. Az Orbán-kormánynak az volt az érdeke, hogy az emberek akár ok nélkül is féljenek, a TEK pedig bele is kezdett a szándékos hisztériakeltésbe, teljesítve a politikai megrendelést – tette hozzá.

A Demokratikus Koalíció szerint az emberek biztonsága nem lehet a politika játékszere. A TEK nem képes megvédeni a magyar állampolgárok biztonságát, ezért a DK azt követeli, hogy menesszék Hajdu Jánost és oszlassák fel a TEK-et. A DK szerint a magyar terrorelhárítást teljesen új, szakmai alapokra kell helyezni, és újjá kell szervezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik