Belföld

Felfüggesztett börtönre ítélték Geréb Ágnest

gereb-agnes(960x640)(5).jpg (geréb ágnes, )
gereb-agnes(960x640)(5).jpg (geréb ágnes, )
Ítélet született szerdán Geréb Ágnes ügyében. A szülész nőgyógyász egy év börtönt kapott három évre felfüggesztve, miután a II. és III. kerületi bíróság háromrendbeli, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben, kuruzslásban és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisításban bűnösnek találta. Emellett – ugyancsak három évre – eltiltották a a foglalkozásától is.
Az ítélet szerint Geréb Ágnes annak ellenére végezte nők terhesgondozását, értékelte leleteiket és javasolta számukra az otthonszülést, hogy egy korábbi büntetése miatt akkor el volt tiltva a szülész-nőgyógyászi tevékenységtől, ezzel pedig elkövette a kuruzslást. A bíróság bűnösnek mondta ki abban is, hogy három, általa vezetett otthonszülésnél megszegte foglalkozása szabályait.
Ahogy arról beszámoltunk, Geréb Ágnest 2012 februárjában négy otthonszüléses ügy miatt egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték. Ezenfelül tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától,  ám idén márciusban perújítást rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla.  Geréb Ágnes házi őrizetét egyébként 2014 februárjában szüntették meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik