Belföld

Havazásra felkészülni!

Északon még maradhat némi nap fátyolfelhővel, délen azonban gyenge csapadék is lehet; hó, havas eső, délkeleten eső valószínű; és ez így mehet egész héten.

Nyugat felől anticiklon nyúlik be térségünk fölé, ennek déli peremén ciklon vonul nyugatról kelet felé. Hatására főként délen alakul ki vastagabb felhőzet.

Kedden északon a többnyire fátyolfelhős ég mellett szűrt napsütésre számíthatunk, míg délen erősen felhős lesz az ég, délen, délkeleten gyenge csapadék is lehet; hó, havas eső, délkeleten eső valószínű. Arrafelé a délutáni, esti órákban átmenetileg csökken majd a felhőzet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 2 és 6 fok között alakul. Késő estére -3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán nagyobbrészt erősen felhős időre számíthatunk, de kisebb körzetekben tartós napsütés is valószínű. A keleti hatásvidéken és egészen délen helyenként kisebb eső, havas eső, havazás előfordulhat. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, délkeleten, délen inkább a borult ég lesz a jellemző, északnyugaton, nyugaton szakadozottabb, vékonyabb felhőzet valószínű. Délen és keleten szórványosan várható eső, havas eső, helyenként havazás, de az ország nagyobb részén nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként a Dunántúlon helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.

Pénteken délen többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, északon szakadozott felhőzet valószínű. Az ország déli harmadán szórványosan eső, havas eső, néhol havazás is várható. Az északkeleti, északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között alakul.

Szombaton kezdetben többnyire erősen felhős vagy borult idő valószínű, majd nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Főként a nap első felében délen és keleten helyenként kisebb eső, esetleg havas eső előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik