Belföld

“Ha nincs önvédelmi gyakorlatod, rohanj, mint az állat!”

Ha csak ösztönösen is, de a lehető legjobb megoldást választotta az a fiatal nő, akit vasárnap késő este a Margitszigeten futás közben támadtak meg. Elrohant. A történetet még hétfőn osztotta meg saját Facebook oldalán, ahol több képet is kitett összevert arcáról. Ahogy a fiatal nő is arra kérte ismerőseit, hogy este soha ne fussanak egyedül, az önvédelmi oktató is erre figyelmeztet mindenkit.

De ha mégis egyedül indulunk el este futni és megtámadnak, akkor rohanjunk, de mint az állat! Ha ugyanis nincs önvédelmi gyakorlatunk, akkor ez a legtöbb, amit tehetünk. Hiába tanácsolnám, hogy a támadó lágy testrészeibe – például a szemébe – nyúljunk bele, megfelelő tapasztalat és gyakorlat nélkül ezt úgysem tennénk meg. A belénk rögzült gátak, az otthonról hozott normák miatt ugyanis csak sok éves gyakorlás után lehet elérni, hogy egy ilyen éles helyzetben jól reagáljunk. Megfelelő módon kell gyakorolni, vagyis elő kell idézni ezeket a helyzeteket – mondta a 24.hu-nak Tóth László, Defendo vezető oktató.

A nő vasárnap este utol tudta érni az előtte futó férfit, aki végül hívta a rendőröket.

A rendőrök 21 óra 50 perckor, a bejelentést követő nyolc percen belül a helyszínre értek és megkezdték az intézkedést. A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés kísérlete bűntett miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen – közölték a BRFK sajtóosztályán.

Több rendőrt a Margitszigetre

A futónő bejegyzését mára több mint nyolcezren osztották meg, és egyre többen írják alá azt a kezdeményezést, ami esténként több rendőrt tudna a Margitszigeten. Az internetes petíció létrehozói szerint így könnyebben meg lehetne védeni a szigeten sportoló nőket. Erről megkérdeztük a BRFK-t is és azt is szerettük volna megtudni, hogy az elmúlt években összesen hány futót támadtak meg, valamint hogyan próbálják megelőzni az ilyen eseteket, de kérdéseinkre egyelőre nem válaszoltak.

A sokadik támadás

Pedig az elmúlt években nem ez volt az első támadás a Margitszigeten. Idén májusban egy hajléktalan férfi nézte a kocogó nőket, miközben önkielégítést végzett. A súlyos személyiségzavarral küzdő férfit korábban szexuális erőszak miatt ítélték el. Két éve egy 41 éves férfi nejlonharisnyában mutogatta magát, egy másik pedig a bokrok közül meztelenül leste a futókat. Utóbbit végül egyébként a sportolók kapták el és fogták le a rendőrök kiérkezéséig. Azóta mindhármukat szeméremsértés miatt ítélték el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik