Belföld

Boldogok, kik a fonódó villamossal utazhattak

Hunyja be a szemét és üljön föl ön is képzeletben a fonódó villamosvonalon suhanó spanyol gépcsodára! Már csak párat kell aludni januárig, amikor valóban végigmehetünk ezen új szakaszokon.

Sugárzik a boldogság azokról az arcokról, amiket a lenti videón látható Tatra villamos vezetője körül lehetett látni éjjel. Nemcsak Tatrák, hanem a vadiúj CAF-ok is kipróbálhatták a fonódó villamosvonal fonódásait, ahogy korábban megírtuk. Élvezze ön is az élményt videón, aztán majd januártól személyesen is!

Időközben a BKK is kiadta közleményét a próbajáratokról. A legfontosabb rész, hogy a Bem rakparti ágat is kipróbálták, és a próbaterhelés jó eredményeket hozott a korábban kényszerből megerősített HÉV-alagútfödémen.

A próbák után megkezdődik a műszaki átadás-átvétel, valamint befejezik az utolsó munkákat, mint járda- és peronburkolás, utcabútorok elhelyezése, területrendezés és a végleges forgalmi rend kialakítása.

Változik a forgalmi rend is: teljesen megnyitják a Török utcát, és a Frankel Leó, valamint a Bécsi út is ismét mindkét irányban járható lesz (korlátozásokkal, egyirányú szakaszokkal, szóval legyen résen!). A munkálatokat december 23-án fejezik be, utána még kisebb munkálatokat végeznek, kiképezik a villamosvezetőket, és jövő januárban megindulhat a villamosforgalom.

Olvasói sztorik