Belföld

Balek cigicsempészek napja volt a szombat

Két autó karambolozott egymástól függetlenül, mindkettő rendőrök elől menekült.

Az egyik kocsit szombaton Tunyogmatolcs és Győrtelek között akarták igazoltatni a kölcsei határrendészeti kirendeltség járőrei. A sofőr viszont “figyelmen kívül hagyta a megkülönböztető fény- és hangjelzést, s nagy sebességgel továbbhajtott”. a vége az lett, hogy egy kanyarban lesodródott az úttestről, szalagkorlátnak ütközött és egy vízelvezető árokba borult – mondta el az MTI-nek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrök a könnyű sérülést szenvedett 34 éves jármi sofőrt a helyszínen elfogták, majd az autót átvizsgálva, több mint 10 ezer doboz, közel 11 millió forint értékű zárjegy nélküli cigarettát találtak.

Ugyancsak szombaton karambolozott egy másik csempészautó sofőrje Penyigén, az ő kocsijában csaknem ötezer doboz, 6 millió forint értékű zárjegy nélküli cigaretta volt. A 42 éves nyíregyházi lakos a balesetben nem sérült meg. A rendőrség a két gépkocsivezetőt, a lefoglalt több mint 15 ezer doboz csempészett cigarettával együtt átadta az ügyben illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, amely költségvetési csalás miatt indított eljárást ellenük – tette hozzá Fehérvári Marietta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik