Belföld

Most már tényleg jön a tél

Fagykár (fagy, hideg, jég,)
Fagykár (fagy, hideg, jég,)

A csütörtökön hajnalban képződött pára-, és ködfoltok feloszlása után estig gyengén felhős, nagyrészt napos idő lesz, írja a Köpönyeg.hu. Estétől aztán erős felhősödés kezdődik, de csapadék még nem lesz. Néha megélénkül a délies szél. Reggel 4, délután 14 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken mindenhol megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső. A nyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. Egyelőre marad az enyhe idő: délután még 12-14 fok körüli értékek lehetnek.

Szombaton országos eső valószínű, viharos széllel, markáns hidegbetöréssel. A viharossá fokozódó északnyugati széllel jó 10 fokkal hidegebb levegő zúdul hazánk térségébe. Sokfelé lesz jelentős (20-40mm) eső. A hideg beáramlásával estétől a hegyekben és ÉNy-on az esőt havas eső, hózápor válthatja fel. Napközben semmit sem melegszik a levegő, reggel és délután is +7 fok körül valószínű a hőmérséklet.

Vasárnap estig borongós marad az ég, és szórványosan fordul elő újabb csapadék, mely zápor, vagy hózápor formájában hullik majd. Jégdara-zápor is lehet. A szél fokozatosan mérséklődik. Délután már csak +5 fok várható. Hétfőn változóan felhős lesz az ég, elszórtan alakul ki zápor, hózápor. Reggel már országos, gyenge fagyra van kilátás, és délután is téliesen hideg lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik