Belföld

Végigportyázta Budapestet, 46 milliós zsákmányt szerzett a tolvaj testvérpár – Videóval

Betöréssorozatot derítettek fel a rendőrök Budapesten. Két embert fogtak el, egy 46 éves férfit és hat évvel fiatalabb öccsét. A testvérpár a gyanú szerint 2014 decembere és 2015 áprilisa között összesen 49 helyre tört be – XI., XII., XIV., XVI. XII. és XXII. kerületi lakásokba – ahonnan jellemzően ékszereket, műszaki cikkeket és pénzt vittek el. Összesen 93 embert károsítottak meg, 46 millióval.

A két férfit még áprilisban fogták el a XVIII. kerületben, autóban ültek, amikor igazoltatták őket. Az egyenruhások a kocsiban ékszereket és pénzt találtak illetve foglaltak le. Előzetes letartóztatásban vannak. A rendőrség szerdán számolt be a részletekről.

“Az Országos Rendőr-főkapitányság az egyes bűncselekmények vizsgálatából származó adatok speciális összevetésével és a bűnügyi elemző-értékelő tevékenységének fokozásával azonosította a sorozatjelleget; majd célba vette a betöréses lopásokhoz kapcsolható bűnözői köröket, lehetséges elkövetőket, amely eredményeként egy újabb, több kerületet érintő sorozatot derített fel a hatóság” – írják.

Olvasói sztorik