Belföld

Egy halott, tizenöt sérült a pusztaszeri balesetben – Házi őrizetben a sofőr

Elrendelte a Szegedi Járásbíróság kedden annak a román férfinak a házi őrizetét, akit a hétvégi, pusztaszeri buszbaleset kapcsán vettek őrizetbe a rendőrök. A végzés jogerős, a gyanúsított, a védője és az ügyész is tudomásul vette. A sofőr december 17-ig rács mögött lesz.

Ahogy arról beszámoltunk, a baleset szombat délután történt. A férfi egy kisbuszt vezetett, amelyben rajta kívül 14-en utaztak. Egy kereszteződésben karambolozott egy kocsival, az eddigi adatok szerint azért, mert nem adta meg az elsőbbséget az autónak.

Az ütközésben a kisbusz felborult, a kocsi pedig árokba sodródott és betonoszlopnak csapódott. Utóbbi jármű vezetője – egy nő – kirepült az autóból és meghalt. A busz minden utasa megsérült, négyen – beleértve a sofőrt is – súlyosan, a többiek pedig könnyebben.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a büntetlen előéletű, külföldi gyanúsított esetében – az elkövetett bűncselekmény súlya miatt – tartani kell attól, hogy  megszökne, vagy elrejtőzne, ha szabadon engedik, ugyanakkor úgy vélik, az előzetes letartóztatás sem éri el a “kívánt célokat”.  Ezért döntöttek a házi őrizet mellett. A sofőr munkaadója felajánlott egy ingatlant, a férfi a következő hónapot ott tölti.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik