Belföld

Bezárják egy időre a zárt osztályt a Merényiben

Várhatóan tavasszal vesznek fel ismét betegeket, addig elvégzik a felújítást. A személyzet egy része is cserélődhet.

Egy időre bezárják a Merényi Gusztáv Kórház zárt pszichiátriai osztályát, mert a folyamatos botrányok miatt kockázatosnak tartják tovább üzemeltetni – tudta meg az Index. A kórház ugyanakkor azt közölte a portállal, hogy nem a botrányok hatására zárják be az osztályt, hanem egy korábban meghatározott ütemterv szerint.

Hétfő óta nem vesznek fel új akut betegeket, a régieket pedig szétosztják a nyílt pszichiátria és az addiktológiai rehabilitáció között, a súlyosabb betegeknek pedig más kórházakban keresnek helyet. A bezárás nem végleges, várhatóan jövő tavasszal vesznek fel ismét betegeket a zárt osztályra, addig kicserélik a rácsokat, bekamerázzák a kórtermeket, kifestenek, törésbiztos fóliákat helyeznek az ablakokra, megoldják a betegek nemek szerinti elkülönítését.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 40 millió forintot adott a felújításra, a kórház dolgozói biztosak abban, hogy ez nem lesz elég mindenre. A tavaszi újranyitáskor személycserék is várhatóak, már csak azért is, mert az egyre vállalhatatlanabb munkakörülmények és a botrányok miatt legalább öt dolgozó beadta a felmondását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik