Belföld

Honvédeket vezényeltek Budapest különböző pontjaira

A Magyar Honvédség megerősített, fegyveres rendész járőrei Budapest kiemelt pontjain, fő közlekedési csomópontjain, tömegeket vonzó helyszínein is megjelennek a magyar emberek biztonságának növelése érdekében – áll az MTI-nek elküldött közleményben.

A pénteki franciaországi terrortámadások nyomán Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött, hogy Magyarország védelmét meg kell erősíteni. Ennek érdekében a miniszterelnök vezetésével összeült a Nemzetbiztonsági Munkacsoport. A megerősített biztonsági intézkedések bevezetésével a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint rendész szolgálatával fokozta jelenlétét az ország különböző pontjain.

Az intézkedés alapján a laktanyák és egyéb honvédségi objektumok környékén fegyveres járőrszolgálatot látnak el a katonák, és szigorították az objektumokba történő belépést is. A honvédségi objektumok védelmére kirendelt katonák, valamint a gyalogos és gépjárműves katonai rendészek a fegyverhasználat általános szabályai mellett látják el szolgálatukat.

Kiemelték: ugyancsak megerősítették a déli határ mentén feladatot ellátó katonák elhelyezési körleteinek védelmét, valamint szigorították a missziós feladatokban részt vevő katonákra vonatkozó biztonsági előírásokat. A megerősített biztonsági intézkedések érvényre juttatásában a Magyar Honvédség kéri a lakosság közreműködését, az esetlegesen okozott kényelmetlenségekért pedig megértését – írta közleményében a HM.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik