Belföld

Patkányinvázióval küzdenek a budai elitkörnyék lakói egy gyűjtögető szomszéd miatt

patkány (patkány, )
patkány (patkány, )

A patkányok és a bűz miatt pokollá változott Budapest egyik kiemelt kerületében az ott lakók élete. Egy ikerház felében lakó férfi több tonna szemetet halmozott fel – számol be a Bors pénteki számában. A II. kerületi Vadkörte és Rodostó utca sarkánál elképesztő állapotok fogadják az arrajárót, a rendezett környéken egy iker ház egyik felében rengeteg hulladékot halmozott fel az ott lakó férfi. Szomszédai szerint a hulladék miatt elszaporodtak a patkányok, a környék macskái gyakran visznek haza egy-egy példányt. A kertben műanyagot, fémet és elképesztő mennyiségű falevelet halmoztak fel, a keletkező bűztől a szomszédok még ablakaikat sem tudják kinyitni.

„Lehullott falevelekkel kezdte. A lakásukba hordta be műanyagzsákokban, amire pallókat rakott és azon közlekedtek. Az ablakokat karton papírral beragasztották, amitől a szellőztetés is lehetetlenné vált. Tíz év alatt olyan szeméthalmaz gyűlt össze, amitől mozdulni sem lehet” – mondta el a lapnak a férfi szomszédja, Varga László, az ikerház rendezett részének tulajdonosa. A gyűjtögető szomszéd, hogy a rengeteg hulladék ne folyjon át a másik telekre, még kerítését is megemelte. Egy hete pedig, mivel azok a kertben már nem fértek el, a falevekkel töltött zsákokat egyszerűen a járdára pakolta. A szeméthalmaz tulajdonosa azt mondja, hogy munkanélküli, 35 ezer forintos segélyből él, a lapnak úgy nyilatkozott: minden, amit a kerjében felhalmozott, hasznosítható, a rengeteg falevelet komposztként fogja értékesíteni.

A II. kerületi önkormányzat ismeri az esetet, állítólag a gyűjtögető férfi pszichiátriai kezelés alatt áll. Szóban már többször is figyelmeztették, október 13-án pedig határozatban kötelezték a szemét elszállítására és ártalmatlanítására.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik