Belföld

Kigyulladt egy iskola tornaterme Székesfehérváron

Kigyulladt egy iskola tornaterme Székesfehérváron péntekre virradó éjjel a Gyümölcs utcában, a berendezési tárgyak, valamint a fa tetőszerkezet egy része ég, a tűzoltók körülhatárolták a tüzet, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

A szakemberek öt vízsugárral határolták körül a tüzet, így az nem terjedt át az iskola épületére. A füsttel telítődött termet átszellőztetik, arról egyelőre nincs információja a tűzoltóságnak, hogy az épületben bárki tartózkodna.

Frissítünk, 7:45

Megfékezték a lángokat a székesfehérvári Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tornatermében. A tűz mintegy négyszáz négyzetméteren pusztított, de a lángok a tantermekre nem terjedtek át, közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Senki sem sérült meg a tűzben.

Tájékoztatásuk szerint tornaszerek és a tornaterem fa tetőszerkezete kapott lángra csütörtök éjszaka. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a székesfehérvári és a pétfürdői hivatásos tűzoltók fékezték meg, hat járművel.

Az oltás az utómunkálatokkal együtt öt órán át, péntek hajnalig tartott. A tetőszerkezet mélyebben izzó részei miatt a cserépfedést is meg kellett bontani. A tűz keletkezési okát vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik