Belföld

Wi-fi jön egy budai lámpaoszlopból

lámpa (lámpa)
lámpa (lámpa)

Átadták a főváros első intelligens közvilágítási oszlopát, amely az önkormányzat, az elektromos autóval rendelkezők és az internetezők számára is előnyökkel jár, írja a Hvg.

Az egyedülálló berendezésbe szerelt villanyautós töltő, ingyenes WI-FI, korszerű LED-világítás, biztonsági kamera és vészgomb az informatikai hátteret biztosító T-Systems szerint olyan szolgáltatásokat nyújtanak egy helyen, amelyek nagymértékben javítják a városi élet minőségét.

Hazánk első intelligens közvilágítási oszlopa alapvetően öt rendszert, illetve funkciót egyesít. Az ELMŰ-ÉMÁSZ infrastruktúrájára épülő okos elektromos-autó töltő 22 kW (3×32 A) teljesítmény leadására képes, és kompatibilis a társaságcsoport e-kWh nevű alkalmazásával. A berendezés része egy ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosító wifi router is, amely 180 méter sugarú körben 200 felhasználó igényeit képes egyszerre kielégíteni.

Az oszlopra szerelt biztonsági kamera, amely a kerület 50. térfigyelő eszköze, valamint a rendőrséggel való kapcsolat létrehozására alkalmas vészgomb a lakosok és a járókelők biztonságát szolgálja. A világítási funkciót korszerű és energiatakarékos LED fényforrások látják el. Mivel az intelligens közvilágítási oszlop a moduláris felépítésből adódóan testre szabható, a felsoroltakon kívül további rendszerelemek integrálására is lehetőség van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik