Belföld
m1-m7 közös szakasz (m1-es autópálya, m7-es autópálya, )

Fenekestül felforgatják az M1-M7 bevezetőt

24.hu
24.hu

2015. 11. 12. 12:34

Megkapják a gyalogosok az őket illető aluljárót, elbontják a felüljárót, lezárják a sztrádát egy éjre, elterelik a forgalmat. Sűrű hétvége lesz ez a Sasadi úti csomópontnál.
Korábban a témában:

Szombatról vasárnapra virradó éjjel lezárul egy fejezet a Budaörsi út történetében: végleg elbontják a Sasadi úti gyalogos felüljárót. A sóhajok hídjának szanálása jelentős forgalomkorlátozással jár majd a BKK közleménye szerint, az M1-M7 bevezetőt is lezárják a daruzás idejére.

20 és 23 óra között a két-két középső sávot zárják le, szóval mindössze egy-egy sávon lehet majd kifelé és befelé haladni, 23 és másnap hajnali 5 óra között pedig teljesen lezárják az utat. Az aluljárót elvesztő gyalogosok nem járnak pórul, már szombat este 18 órakor megnyitják a csomópont alatt létesített új aluljárót.

A lezárás idején minden irányban az utolsó nagyobb kereszteződésnél, csomópontnál terelik le a forgalmat, érdemes lesz az Egér út felé kerülni. Változni fog a buszok menetrendje is:

  • Péntek este 20 órától az 53-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 252-es, a 240-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B busz Sasadi út megállóját a városból kifelé haladó sávon, a Bozókvár utca elé 15 méterre helyezik át.
  • Szombat este, a teljes lezárás idején, 23 órától másnap 5-ig az 53-as, a 139-es, a 150-es, a 252-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es busz a felüljáró alatti útszakaszt a városközpont felé az ideiglenes buszsáv–Balatoni úti áttörés–ideiglenes Balatoni út–Rimaszombati úti ideiglenes tűzoltóút–Május utca–Március utca–Budaörsi út, majd a menetrend szerinti útvonalon kerülik el. Az útvonal-módosítás megállóhelyet nem érint.
  • Az ellenkező irányban a 139-es, a 150-es, a 252-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B busz a Budaörsi út–Pannonhalmi út–Haraszt utca–Sasadi út–Budaörsi út terelőúton mennek. A buszok a Sasadi út megálló helyett az 53-as busz Újbuda-központ irányú Sasadi út megállóhelyén állnak meg.
  • Az 53-as buszok a Mindszenty József bíboros tér felé a Sasadi utat a Budaörsi út–Pannonhalmi út–Haraszt utca–Sasadi út, majd a menetrend szerinti útvonalon érik el. A Sasadi út megálló kimarad. A buszra a többi járatról a Dayka Gábor utcánál lehet átszállni.

A szombati nagy lezárás idején az M1-M7 bevezető szakaszán az Egér út előtt és a Sasadi úti csomópont előtt is felszerelnek változtatható jelzésképű táblákat a befelé menő irányban. Az Egér út előtt a két belső sávot lezárják, majd 23 után tíz percre az egész utat is.

Vasárnaptól újra egyirányú lesz a Balatoni út a Menyecske utcától a Budaörsi útig az Alsó Beregszász utcai kis csomópont építése miatt. Az Őrmezőről induló buszok mostantól vagy az Egér út felé, vagy az őrmezei lakótelepen és a régi aluljárón át mennek ki a Budaörsi útra.

Egy híddal tehát kevesebb lesz Budapesten, és vélhetően sok olvasónknak sok kedves emlékük kapcsolódik ehhez a patinás, elbontandó átkelőhöz a nyolcsávos sztráda felett. Ha van egy csodálatos vagy épp hajmeresztő története a végnapjait élő gyalogos felüljáróról, ne habozzon beküldeni!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungarian director István Szabó at the German Directors Award Metropolis ceremony at the University of Television and Film in Munich, Germany, 09 November 2014. Szabó is receiving an award for his life's work. This is the 4th time the prize, which comes with a 50,000 EUR endowment is awarded. Photo: TOBIAS HASE/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.