Belföld

Szentendrei politikusbalhé – a pártokat nem érdekli, a helyi zsaruk kiszállnának

gáz-riasztó fegyver (Array)
gáz-riasztó fegyver (Array)
Elfogultságot jelenthetnek be a szentendrei rendőrök, akiknek a két helyi politikus vitájában kellene eljárást folytatniuk.

A Magyar Nemzet rendőrségi forrásból úgy tudja, mivel az egyik résztvevő, Dombay Zsolt szentendrei önkormányzati képviselő, valószínűleg másik rendőrkapitányságot jelöl ki a nyomozásra a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ügyben folyó eljárás egyébként jottányit sem mozdult azóta, hogy vasárnap este garázdasággal gyanúsították meg Rédei Ottót, az MSZP városi elnökségének tagját, aki azt állította, őt támadták meg. Csoportosan, felfegyverkezve, részben rasszista és politikai okokból, ezért lőtt kétszer a levegőbe egy talált riasztópisztollyal (képünk illusztráció).

Mint korábban megírtuk, Rédei még augusztusban összeköltözött Dombay volt élettársával. Vasárnap néhány holmiért mentek vissza. Összevitatkoztak, és a két politikus dulakodni kezdett. Rédei kést vélt látni Dombaynál (aki állítólag zsidózott és kommunistázott is. Mindkét politikus feljelentést tett a másik ellen a rendőrségen, de a Fidesz helyi politikusát csak tanúként hallgatták ki.

Ő Facebook-oldalán azt írta, hazug lejarató kampány indult ellene. Előre kitervelt, késsel felfegyverkezve való támadással és még sok egyéb igaztalan váddal illetik nemcsak őt, hanem 66 éves anyját és lánytestvérét is. A Blikk kereste Dombayt, hiába, illetve ex-párját is, aki nem akart nyilatkozni, de a lap úgy tudja, Dombay az incidens után kereste őt telefonon, bocsánatot kért tőle, próbálta meggyőzni, hogy mellette tanúskodjon a rendőrségi eljárásban.

Rédei ugyanakkor elmondta: voltak előjelei a támadásnak: fenyegető üzenet, fojtogatás, dulakodás. Egy hónapja azt az üzenetet küldte a nő mobiljára a férfi:

aludjatok csak, ez lesz az utolsó éjszakátok!

Rédei a Blikknek azt mondta, a fenyegetéseket megőrizték, azokat bemutatják a rendőrségnek is és bízik benne, hogy hamarosan gyanúsítottból sértett lesz. Már sajnálja, hogy lőtt a riasztópisztollyal, de akkor úgy érezte, csak így tudja megvédeni a szerelmét a volt párja bántalmazásától. Rédei azóta a nővel együtt látleletet vetetett sérüléseikről, kék-zöld foltjaikról, amelyeket a dulakodás közben szereztek.

A Blikk megkérdezte az MSZP és a Fidesz sajtóosztályát is, foglalkoznak-e párttagjaik hét végi összetűzésével. Mindkét párt közölte: magánügynek tartják a történteket, annak kivizsgálása a hatóságokra tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik