Belföld

Lezuhant orosz gép: a magyarok alig mondják le az egyiptomi utakat

Egyelőre nem mondanak le tömegesen egyiptomi utakat a magyarok, az oda irányuló turizmus sorsa az ország biztonsági besorolásán múlik, írta a Világgazdaság keddi száma. Egyiptomban a turizmus a GDP 11,5, a valutabevételek 14,5 százalékát adja, az ország az orosz és brit turisták elutazása miatt naponta mintegy 4 millió dollárt veszít.

A magyar turisták körében is igen népszerű ország sorsa a hazai utazási piacon is kétséges. Az, hogy leállítják-e a chartergépeket, attól is függ, változtat-e az ország besorolásán a Külgazdasági és Külügyminisztérium, azaz beteszi-e az utazásra nem javasolt célpontok közé – mondta a lapnak Füri Mihályné. A Kartago Tours ügyvezető igazgatója szerint egyelőre nem mondják le az utakat a magyar turisták, bár az érdeklődés egyértelműen csökkent, sokan kivárnak a foglalással.

Az észak-afrikai ország jelenleg “csak” a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok listáján szerepel, azaz az utazási irodák a már befizetett díjakat lemondás esetén csak kötbér levonása után adják vissza – írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik