Belföld

Garázdasággal gyanúsítják a Szentendrén lövöldöző MSZP-st

Az eszközt a rendőrök lefoglalták, az ügyet szakértők bevonásával vizsgálják.

„Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán R. Ottó 57 éves szentendrei lakos ellen” – közölte a rendőrség a vasárnap esti, szentendrei lövöldözés kapcsán. Közleményükben azt írják, az 57 éves férfi az utcán keveredett szóváltásba az ügy sértettjével, – mint írtuk, a fideszes Dombay Zsolttal – a vita pedig tettlegességig fajult, az érintettek dulakodni kezdtek.

„R. Ottó az autójából elővett egy fegyvert vagy annak utánzatát, mellyel többször a levegőbe lőtt. A férfi cselekménye másokban megbotránkozást és riadalmat keltett” – áll a hivatalos tájékoztatásban, amelyben hozzáfűzik: nem sérült meg senki.

Az eszközt a rendőrök lefoglalták, az ügyet szakértők bevonásával vizsgálják.

Az MSZP-s Rédei Ottó még augusztusban költözött össze Dombay volt élettársával, miután Dombay többször is életveszélyesen megfenyegette őket. Vasárnap este háromnegyed 8 körül Rédeiék Dombay lakásához autóztak, hogy ruhákat hozzanak el onnan. Amikor az asszony kilépett a kocsiból, Rédei elmondása szerint az ott várakozó Dombay, valamint Dombay édesanyja és húga nekiesett a nőnek. Erre Rédei is kiugrott az autóból, dulakodni kezdtek. „Kést láttam Dombay kezében, ekkor visszaültünk az autóba és elhajtottunk” – mondta az MSZP-s politikus a 24.hu-nak korábban. Arról is beszélt, hogy volt nála egy „patronos játékpisztoly”, ám egy későbbi Facebook-posztjában már riasztófegyvert említ, illetve azt, hogy kénytelen volt kétszer a levegőbe lőni.

A történtek után mindkét politikus órákat töltött a rendőrségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik