Belföld
Sukoró, 2014. május 30.
Áder János köztársasági elnök, a horgászat nagykövete részt vesz a Horgászat nagyköveteinek második alkalommal kiírt horgászversenyén a Velencei-tavi északi evezõspályán, Sukorón 2014. május 30-án.
MTI Fotó: Beliczay László

Szóltak Ádernek, a Fidesz éppen kizsebeli őt is

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 11. 05. 12:45

A szenvedélyes horgász államfőt arra figyelmeztetik, hogy a kormánypárt a horgászvizeket is lerabolja.

Az LMP szerint a Fidesz hamarosan ugyanazt teszi a halgazdálkodással, amit a földügyben részben már megcsinált. A horgászvizek kezelői joga párthoz közeli vállalkozásokhoz kerülhet, miután egy fideszes javaslat szerint miniszteri “kinevezéssel” kerülne kiválasztásra a horgászvizek hasznosítása, az, hogy ki szedhet pénzt a

Az LMP szerint a hűbérbirtokrendszer új területekre történő kiterjesztése tragikus következményekkel jár, a vizeket lerabló érdekcsoportok profitja ugyanis csak a horgászok befizetéseiből származhat.

Sallai R. Benedek képviselő közleményében emlékeztet arra, hogy minden együtt van ahhoz, hogy egy újabb értékes közösségi, nemzeti vagyonelem kerüljön Fidesz-közeli magánzsebekbe.

A Hazafias népfront hagyományai szerint kormánypárti politikus az országos horgászszervezet élén, a vizek halászati jogának pályáztatás nélküli átengedésére lehetőséget adó törvénytervezet az említett politikus neve alatt, profitra éhes haveri körök feltűnése a halas vízterületek körül.

Szerinte a parlament egy olyan egyéni képviselői indítványként beterjesztett törvényjavaslat megszavazására készül, amely alapján az állam a vízterületek horgászati jogait átengedi az országos horgászszövetségnek, amely azokat átláthatatlan módon továbbadhatja.

Az LMP-politikusa úgy látja, “a Fidesz által korábban annektált horgászati szervezet” eszköz lehet az állami vagyon kilapátolásához, a halászati jog jelentős bevételszerzési lehetőséget jelent (ehhez kapcsolódik a területi engedélyek és a napijegyek értékesítése), miközben az egész szektor a horgászok befizetéseiből él. így

a haverok majdani profitjának forrása is csak a horgászok pénztárcája lehet. 350 ezer magyar horgász erősítheti majd befizetéseivel a Fidesz rendszer fenntartását, ahol a miniszter osztja a lapot.

Az ellenzéki párt szerint véget kell vetni a társadalmi szervezetek Fidesz általi megszállásának, az állami vagyon pályáztatás nélküli bujtatott privatizációjának. Az LMP egyúttal felhívja

a horgász Áder János köztársasági elnök úr figyelmét, hogy a kormánypárt éppen a horgászok kizsebelésére és a magyar állami közvagyon kijátszására készül.

Sallai R. Benedek úgy véli, a fideszes javaslat nem korrekt, nem szakszerű, célszerű lenne, ha az államfő gyakorolná azokat a kontroll-jogosítványokat, amelyekkel az alkotmány felruházza.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.