Belföld

Támadt, majd szándékosan elütött egy férfit az osztrák ámokfutó Vasban

A támadó minden előzmény nélkül rontott neki három embernek.

A rendőrségre kedden bejelentés érkezett, miszerint gyalogosgázolás történt a Vas megyei Bejcgyertyánoson. Rövid idő alatt kiderült, hogy ennél többről van szó: nem sokkal korábban a 38 éves osztrák sofőr minden előzmény nélkül támadt rá többekre – egy helyi férfira és a vele lévő két nőre – a helyi bolt előtt egy férfit.

Dulakodás tört ki, a férfi védeni próbálta a két nőt, de több ütést is kapott. A társaság el akart menni, de a külföldi egy vascsővel rontott vitapartnerének. Már futva menekültek, a támadó pedig kocsiba pattant, gyorsított és elütötte a férfit, aki a földre került. Még ezután is bántalmazni akarta őt, ezt az egyik nő akadályozta meg.

Az osztrák sofőr elhajtott a helyszínről, de a rendőrök elkapták. Előállították, kihallgatták és átvizsgálták az autóját, amelyből kábítószergyanús növényi származék került elő.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett, segítségnyújtás elmulasztása bűntett, közúti veszélyeztetés bűntett és kábítószer birtoklás bűntett gyanúja miatt indult eljárás ellene. A nyomozók kihallgatása után őrizetbe vették – tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik