Belföld

Elcsapták a pogácsába köpő diákot

tepertős pogácsa (tepertős pogácsa)
tepertős pogácsa (tepertős pogácsa)
Nagy botrányt kavart, amikor kiderült, pár diák beleturházott a menekülteknek szánt pogácsákba egy alapítványi gimiben. Nem szoktak senkit se kirúgni, de most kivételt tettek.

Pogácsát sütöttek a menekülteknek szeptemberben a Kürt Gimnázium tanulói, de a dologból botrány lett. Kiderült ugyanis, hogy egyes diákok beleköptek a készülő ételbe, sőt gyanús folyadékot is öntöttek bele. Erről videó került fel a Snapchatre, amely automatikusan eltűnt. A 4500 pogácsát végül kiosztotta az Oltalom Egyesület a menekültek között.

Ami lényeges, hogy az Index szerint volt olyan diák, akit kirúgtak az eset miatt, legalábbis Molnár Lajos iskolaigazgató ezt nyilatkozta. Az eset azért durva, mert a Kürt Gimnázium befogadja a máshol problémákkal küzdő diákokat is. Molnár hároméves igazgatósága alatt a köpködő diák volt az első, akit kicsaptak a gimiből. Molnár így indokolt:

Mi mindenkivel tudunk együttműködni, megoldást találni, aki maga is akar. Ebben az esetben a hosszú, árnyalt pedagógiai folyamat során ez nem sikerült.

A cikk a továbbiakban azzal foglalkozik, van-e értelme elcsapni egy diákot egy intézményből, itt olvasható az elemzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik