Belföld

Tömeges sérülés az M5-ösön – Elaludhatott a sofőr

A balesetben több mint húszan megsérültek, a bolgár férfi ellen vádat emeltek.

Vádat emelt az ügyészség azzal a bolgár férfival szemben, aki egy busz sofőrjeként balesetet okozott júliusban az M5-ös autópályán. Tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítják hamarosan bíróság elé.

A vádirat szerint a baleset július 23-án, este 11 óra körül történt Csengele határában. A bolgár férfi vélhetően elaludt, a jármű pedig a leállósávból az útpadkára futott. A sofőr későn fékezett, a busz így – az óramutató járásával ellentétes irányban – sodródni kezdett, hátulja az árok oldaldalának ütközött, végül a jobb oldalára dőlve állt meg.

A buszon 39-en utaztak közülük hárman súlyos állapotban kerültek kórházba – jellemzően törésekkel –  további 18 ember pedig – beleértve a sofőrt is – könnyű sérüléseket szenvedett.

„A vádlott megszegte azon közlekedési szabályt, mely szerint járművet csak az vezethet, aki a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, valamint azt a szabályt is, mely szerint a járművel csak az útvonal vezetésének megfelelően lehet közlekedni” – áll a Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatásában.

Az ügyben  a Szegedi Járásbíróság dönt majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik