Belföld

Szégyentablón a gyermekéhezésre szavazók – ez a minimum

“Nekünk ez a minimum”. Írta a Párbeszéd Magyarországért (PM). A párt társelnöke szerint bár az információ nyilvános, segítenek a neveket összepárosítani az arcokkal.

Íme azon fideszes és KDNP-s képviselők névsora, akik tegnap nem szavazták meg, hogy az Országgyűlés elé kerüljön a gyermekéhezés felszámolásáról szóló Minimum Program javaslat. Szégyelljék magukat.

A PM nem adja fel a küzdelmet. Addig folytatják a munkát, amíg egyetlen éhező gyerek sem lesz Magyarországon. Nekik ez a minimum. Szabó Tímea később közölte, hogy a Népjóléti Bizottság elutasítása ellenére az Országgyűlés elé kerül a gyermekéhezés felszámolásáról szóló határozati javaslat. A PM kezdeményezi, hogy arról név szerint szavazzon a Ház, “és minden egyes képviselő nyíltan valljon színt arról, hogy támogatja-e a javaslatban foglaltakat”.

“A PM meggyőződése, hogy a gyermekéhezés Magyarország legnagyobb szégyene, felszámolásáért együtt kell küzdeni. Nem lehet bal- és jobboldalazni akkor, amikor ötvenezer gyermek minden nap éhezik az országban. A név szerinti szavazással a kormánypárti képviselők lehetőséget kapnak arra, hogy átgondolják: a gyermekéhezés ügye vagy a saját hatalmi harcaik a fontosabbak.”

Baloldali?

A KDNP frakcióvezetője korábban azt mondta, azért szavaztak nemmel, mert nem akarnak baloldali kampányt támogatni. A Kossuth Rádió reggeli műsorában arról is beszélt, hogy messzemenően egyetértenek a Nemzeti Minimum céljaival, de az ellenzék “rárepült” a gyermekszegénység témájára és a konkrét kezdeményezésre is.

A határozati javaslatot, amelynek tárgysorozatba vételét hétfőn utasította el a Népjóléti Bizottság, az MSZP, a Fidesz, a Jobbik, az LMP, valamint a Párbeszéd Magyarországért, a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Magyar Liberális Párt egy-egy képviselője nyújtotta be.

A Jobbik jelezte: miután Fidesz sunyin kihátrált a korábban általa is aláírt, a gyermekéhezés enyhítésére vonatkozó javaslat mögül, a saját frakciókerete terhére plenáris ülésre kérte ki a Nemzeti Minimum programjáról szóló határozattervezetet, így az Országgyűlés mégis fogja tárgyalni azt.

Mint azt korábban megírtuk Szabó Tímea az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmesélte, miként történhetett meg, hogy az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága nem támogatta a gyermekéhezés felszámolásáról szóló határozati javaslatot. Mint ismert, a javaslatot a KDNP kivételével előzőleg az összes parlamenti párt képviselője támogatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik