Belföld

Gönczről neveznének el utcát vagy teret Debrecenben

Goncz-Arpad(2)(430x286).png (göncz árpád, )
Goncz-Arpad(2)(430x286).png (göncz árpád, )
Budapest után Debrecen is beállt a sorba, Göncz-barát aktivisták egy csoportja kérleli a városvezetést orbáni és áderi idézeteket citálva, hogy nevezzenek el utcát a meghalt államfőről.

A nemrég elhunyt exállamfőnek, Göncz Árpádnak Debrecenben is vannak tisztelői, amit mi sem mutat jobban, mint az a nyílt levél, amit Papp László polgármesternek küldtek el. A Göncz Árpád debreceni tisztelői csoportja nevében Budácsik Lajos által szignózott levélben azt kérik, a képviselő-testület következő, novemberi ülésén döntsenek arról, hogy elneveznek valamilyen közterületet az 1990-2000 közötti köztársasági elnökről. Az indok:

Az Elnök úr tisztelőinek debreceni csoportja úgy gondolja, hogy ezzel a ,,Magyar Szabadság Őrvárosa” méltóképpen tisztelegne Göncz Árpád munkássága, életútja előtt. Úgy hisszük, Elnök úr szabadságszeretete, hite, a demokrácia iránti elkötelezettsége, tisztessége, embersége olyan érték, amely mintául szolgálhat mindannyiunk számára. Véleményünk szerint embersége az utókor számára példaértékű, tiszteletreméltó.

Utána hosszan sorolják Göncz életének nagy tetteit, meg hogy akadtak ellentmondásos cselekedetei, majd rátérnek a lényegre, a Fidesz nagy embereinek méltató szavaira. Orbán Viktor kormányfőtől, Áder János államfőtől és a debreceni Kósa Lajos frakcióvezetőtől is idéznek mondatokat. November 5-én, a temetés előtti napon amúgy a debreceni csoport is megemlékezést tart, amire a polgármestert is meghívták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik