Belföld

Íme a budai hotel, ami átfúrta magát a szomszédba

Már 1989-ben se érdekelte a Bem rakparti szállodát pár építési szabálytalanság, ez nem változott az eltelt évtizedekben. Egy építéshatósági nonszenszt hajtottak végre.

Bem rakparti lakosok írtak az Indexnek, hogy a szomszédban lévő Hotel Victoria emebrei áttörték a két házat elválasztó tűzfalat és összenyitották az étkezőt és konyhát egy földszinti lakással. A lakók nem egyeztek bele ebbe, és most ott van a zavaró hangzavar és szag.

Az I. kerületi önkormányzat közölte, hogy 2013 decemberében indította a szálló a földszinti bővítés engedélyeztetését, meg is kapta a kellő engedélyt. A tervekről nem tudtak a lakók, ami a kerületi építési iroda szerint azért nem nagy dolog, mert elég, ha a kivitelezés megkezdésére megvan a szomszédok hozzájárulása.

Érdekes, hogy az önkormányzat a tűzfal áttörésének tervét is elfogadta, pedig az Országos településrendezési és építési követelmények ez nem lenne lehetséges. Az engedélyt közben megfellebbezték, másodfokon a kormányhivatal megsemmisítette az engedélyt, épp emiatt. A hotel tavaly vissza is vonta az engedélykérelmét.

A hotel ennek ellenére lezavarta az építkezést, ez a saját belső fotóikból is látszik. Az olvasói bejelentés miatt a kormányhivatal emberei kivonulnak majd a helyszínre, és akár bontást is elrendelhetnek.

Nem ez volt a szálloda első húzása: 1989-ben engedély nélkül kezdték el az építését is, de akkor megkapta a fennmaradási engedélyt. Végül egy emelettel magasabb lett, mint a tervekben, el is rendelték ennek lebontását, ami mind a mai napig nem történt meg. A hotel nem válaszolt a lap kérdéseire, de annyit még megemlít a cikk, hogy a tulajdonos ifjabb Pálmai Zoltán, akinek a bahamai Freeport a tartózkodási helye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik