Belföld

Szökés után gyilkolhatott a Merényi pszichiátriai betege

A 68 éves M. J. Árpád azért került a zárt osztályra, mert korábban engedély nélkül távozott a kórházból, és rendőrök hozták vissza.

A gyanúsított, mielőtt a zárt osztályra került, a nyílt részen volt, ahol nagyon zavartan viselkedett. Nem fogadta senki köszönését, csak magában körözött a folyóson. Állítólag pár napja meg is szökött az intézményből, és mivel gondja volt a tájékozódással, úgy hozták vissza a rendőrök, ezért került a szigorúbb részlegbe.

Azt még nem lehet tudni, hogy mi váltotta ki belőle a dühöt, de összeveszett a vele egy szobában lévő beteggel, és az ágy rácsával agyonverte.

Ezután a férfi erős nyugtatókat kapott, majd elvitték a rendőrök, hogy kihallgassák – írja a Bors.

A TV2-nek az áldozat rokonai arról számoltak be, hogy nekik először azt mondták, hogy a férfit agyonverték, később már késelésről beszéltek. A rendőrség nyomoz az ügyben. A kórház igazgatója elismerte a gyilkosság tényét, de részleteket ő sem közölt.

Mint arról a 24.hu elsőként értesült, gyilkosság történt a Merényi Gusztáv Kórházban. Egy beteg életét vesztette, miután egy társa rátámadt a IX. kerületben lévő intézmény pszichiátriai osztályán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást M. J. Árpád 68 éves budapesti férfi ellen. M. J. Árpádot a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és őrzés mellett egy klinika osztályán helyezték el.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik