Belföld

Zavartalan napsütést ígérnek a meteorológusok

Az őszi szünetüket töltő diákoknak biztos jó hír, hogy feltölthetik egy kicsit a napelemeket: pára után itt a napsütés.

Csendes, őszi időre számíthatunk kedd estig, időjárásunkat ugyanis egy anticiklon alakítja, mely középpontjával kedden a déli órákban tőlünk kissé keletebbre helyezkedik el.

Áramlási rendszerében kelet felől szárazabb levegő érkezik fölénk, ezért a pára, köd délelőtti feloszlása után – az Alpokalja kivételével – zavartalan napsütés várható

– derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az Észak-Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél, máshol mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. Késő estére 3, 11 fokig hűl le a levegő.

Szerdán a Dunántúl nagyobb részén erősen felhős idő várható, helyenként a köd csak lassan oszlik fel, másutt a ködfoltok reggeli megszűnése után gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Délutántól a nyugati, délnyugati határvidéken néhol gyenge eső előfordulhat, másutt csapadék nem várható. A délkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon 4 és 7, másutt -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Csütörtök a Dunántúlon erősen felhős időre számíthatunk, helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az ország többi részén változóan felhős ég, szűrt napsütés valószínű. A ködfoltok a déli órákra feloszlanak. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul, a Dunántúlon lesz az enyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között várható, keleten lesz a melegebb.

Pénteken a reggelre elvétve képződő ködfoltok feloszlanak, ezt követően gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, a ködfoltok a reggeli órákban feloszlanak. Csapadék nem lesz. A délkeleti, keleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik