Belföld

Bunkó autósok ellen demonstrálnak az egriek

A frissen épült bicikliúton próbálják kikerülni a főutat, a civileknek nagyon elegük lett ebből.

Komolyan kiakadtak az egri biciklisek: a frissen megépült felnémeti kerékpárutat előszeretettel használják autósok is, hogy kikerüljék a főutat. Ez így megy napok óta, fotók tömkelege is készült a szabálysértésekről, a helyi civilek mégis hiányolják a rendőrségi jelenlétet. A megyei kapitányság sajtóreferense azt mondta: folyamatos, célirányos ellenőrzéseket végeznek és az állampolgárokat is kérték, hogy ha „jogsértést észlelnek”, tegyenek bejelentést a rendőrségen.

A Tiszta Eger civil szerveződés szombaton demonstrációt tervez a bicikliútra felhajtó autósok ellen. Liptay Orsolya főszervező a Heol.hu-nak azt mondta: meg akarják védeni a bicikliseknek készült, jó minőségű utat, ami a főúton való kerekezés helyett nyújt biztonságosabb alternatívát számukra. Liptay azt is mondta: a nem rendeltetésszerű használat miatt az út megsüllyedhet, kátyússá válhat, a kivitelező pedig jogosan mondhatja, hogy így nem fog rajta garanciális javítást végezni. Ráadásul a biciklisekre nézve balesetveszélyes is, hogy autókkal kell osztozniuk a kerékpárúton.

Szombaton délután piknikkel demonstrálnak – kiülnek a bicikliútra, hogy útját állják az autósoknak. A bicikliseknek természetesen szabad lesz a közlekedés – tette hozzá a szervező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik