Belföld

Támadás az Astoriánál – Késsel fenyegették, mégis a mentőst gyanúsították meg

Az ápoló panasszal élt, az ügyészség  pedig igazat adott neki. A mentős édesanyja a Facebookon írt fia kálváriájáról.

Meggyanúsították a rendőrök azt a mentőst, akit késsel támadtak meg néhány héttel ezelőtt az Astoriánál. Közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettének megalapozott gyanúja – ezért hallgatták ki a történtek után. Azóta már nem gyanúsítottja az ügynek, ugyanis panasszal élt, amelynek az ügyészég helyt adott.  A Fővárosi Főügyészség az üggyel kapcsolatban a 24.hu kérdésére közölte, álláspontjuk szerint „a gyanúsítás idő előtti volt”. „A tényállás teljes körű tisztázása, majd az alapján az eljárásjogi pozíciók megállapítása a további nyomozás feladata” – fűzik hozzá.

Kicsavarták a kést a kezéből

Ahogy arról beszámoltunk, az ominózus támadás október 8-án, az éjjeli órákban történt. Az esetről annyit lehetett tudni, hogy egy fiatalember az Astoriánál késsel rontott az őt ellátó mentősöknek. Korábbi információink szerint a 25 év körüli támadó eszméletlen volt, amikor mentőt hívtak hozzá. Egy gördeszka volt mellette. Miután magához tért, agresszívan viselkedett. Már a mentőautóban voltak, amikor kést rántott, ám végül sikerült kicsavarni a kezéből és elhajítani a veszélyes eszközt. Azt már  korábban tudni lehetett, hogy őt nem sokkal később elengedték a rendőrök, az érintett mentőápoló kihallgatása viszont ekkor még javában tartott.

“Csak kiesett a zsebéből egy nyitott éles kés”

Bár az érintett mentős  már nem gyanúsítottja az ügynek, egy az esettel kapcsolatos Facebook-poszt vasárnap óta csaknem húszezer megosztást kapott. “2015.10.08. éjjel riasztották a mentőket, hogy az Astoriánál egy fiatalember fekszik az utcán – akire késsel támadt egy 25 éves alkoholos állapotban lévő fiatalember, miközben szolgálat ill. segítségnyújtás közben csak ellátni szerették volna a mentőautóban. Segítségnyújtás közben folyamatosan szidalmazta a mentősöket, agresszíven viselkedett, majd kést rántott a fiam felé. Fiam próbálta lefogni ill. a szolgálatot teljesítő társával együtt próbálták ártalmatlanná tenni, a kést a kezéből kivenni. A mentőautóban történt dulakodás közben fiam megsérült, jobb kézfeje eltörött. A helyszínre érkező rendőrök a fiatalembert a rendőrségre szállították kihallgatásra. A mentőautó több órám keresztül helyszínelés címén nem hagyhatta el a helyszínt, így fiamat csak órákkal később látták el, gipszelték be a kezét. Mindeközben a fiatalember tett feljelentést a rendőrségen a fiam ellen testi sértés miatt, mondván csak kiesett a zsebéből egy nyitott éles kés” – olvasható a bejegyzésben. A posztoló – az érintett mentős édesanyja – is azt írja, a fiatalembert elengedték, gyermekét azonban délután 4-ig bent tartották a rendőrségen.

„Hogy is van ez…… akinek fegyvere van az ártatlan….!!!! aki védekezik az meg bűnös?????? Meghurcolnak egy kétgyermekes apát, meghurcolják a mentősöket akik életet mentenek nap mint nap, amikor a saját életet menti bűnös!!!!!” – fűzi hozzá.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik