Belföld

Négy négyzetméteren húzza meg magát a kilakoltatott család

A józsefvárosi önkormányzat ígéretet tett arra, hogy együtt maradhatnak Lendvaiék.

Bár múlt szerdán Kocsis Máté polgármester utasítására leállították a józsefvárosi kilakoltatásokat, az utcára tett Lendvai család már nem mehet vissza a lakásába – írja a Népszabadság.

Az agytumorral kezelt asszony, férje és két gyermeke külön-külön húzták meg magukat ismerősöknél, ugyanakkor a VIII. kerületi önkormányzat sajtóirodája azt közölte, hogy a családsegítő központ és az S. O. S. Krízis Alapítvány megoldást talált arra, hogy együtt maradhasson a család és sikerült megoldani az elhelyezésüket.

Az anyát egy négy négyzetméteres szobában helyezték el, itt bajosan férne el a család. Az apa olcsó munkásszállókat keresett, hogy valahol meghúzza magát, végül a Menhely Alapítvány szállóján kötött ki. Ő egyébként mutatványosként dolgozik, marionett-előadásokat tart, a szállón kellékeire is ügyelnie kell, nehogy ellopják tőle, mert akkor még az abból származó bevételre sem számíthat. A nagyobbik gyermek néhány napig egy osztálytársánál alhatott, a kisebbik édesanyjával van.

A család azt mondta: az önkormányzat ígérete, hogy együtt maradhatnak, jelenleg eléggé valószerűtlennek tűnik számukra és hosszú távon nem jelent megoldást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik